Voetreflexologie

Westers reflexologie

Gaat ervan uit dat op de voeten zones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen in het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten. Via zenuwbanen en energiebanen (meridianen) is er een verbinding met de organen en deze eindigen in de voeten, handen en oren. Door reflexzones wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd. Hierdoor vindt er een reactie plaats in het lichaam wat correspondeert met deze reflexzone.

 

Traditionele Chinese reflexologie

Gaat uit van een holistische filosofie waarin lichaam, geest en emotie een eenheid vormen. De massage technieken van de Chinese voetreflex zijn anders omdat de chinezen ook gebruik maken van de specifieke werking van acupunctuurpunten en meridiaanbanen op de voeten en de benen. Door de onderbenen en de knieën mee te masseren komt er een goede doorstroming op gang. De voetreflexbehandeling is hierdoor effectiever en de kans is groot dat de klachten veel sneller verminderen of verholpen worden.

 

Voetreflexplus

Is een combinatie van westerse reflexologie en de traditionele Chinese methode. Wanneer iemand uit balans is door bijvoorbeeld lichamelijke klachten, zijn er vaak blokkades in de meridianen. Door deze massage toe te passen kunnen blokkades worden opgeruimd en kan de vrije stroom van Qi (energie) weer op gang worden gebracht. Lichamelijke en geestelijke klachten kunnen zo verholpen worden en daarnaast werkt het ook heel ondersteunend en preventief.